Zakelijke lening van 50000 euro voor investeringen, overnames of liquiditeit

Naast de particulier die 50000 wilt lenen zoekt is het ook mogelijk dat de ondernemer een zakelijke lening van 50000 euro zoekt. Een ondernemer kan voor een aantal redenen de behoefte hebben om 50000 te willen lenen.

Investeringen
De meest voorkomende reden is een investering. Denk hierbij aan een uitbreiding van voorraad, het werven en betalen van nieuw personeel, de aanschaf van een automatiseringsysteem, of de ontwikkeling van een nieuwe techniek. Een medewerker kost u niet alleen nettosalaris, maar ook het bruto gedeelte, pensioen en eventueel extra verzekering tegen arbeidsongeschiktheid. Een ICT systeem kost uiteindelijk meer dan gepland. Enige tijd geleden werd bekend dat rond 70% van alle ICT projecten mislukken; d.w.z. ze liepen uit qua budget en oplevertijd.

Overnames
Een overname kan een kans zijn om sneller te groeien of om je eigen bedrijf te beginnen.
Je kunt een bestaande lopend bedrijf overnemen en hiermee je eerste stappen als ondernemer zetten. Het voordeel is dat je al een bestaand merk hebt, vaak al een klantenbestand en een leveranciersnetwerk.
Soms kun je een overname van een concurrent doen als je je eigen bedrijf hebt. Dat biedt een mooie kans om marktaandeel te vergroten. Je concurrent heeft welicht een producten portfolio wat goed aansluit bij dat van jou. Hierdoor kun je jouw klanten meer producten verkopen (cross selling). Het kan ook zijn dat het bedrijf wat je overneemt in een hoger segment van de markt zit. Jouw bestaande klanten kun je na de overname proberen duurdere producten te kopen (upselling).

[ad#336×280-rechts]

Liquiditeitsgat opvullen
Een zakelijke lening van 50000 euro kan ook handig zijn als je een gat hebt in je liquiditeit. Stel dat een grote klant nog steeds niet zijn rekening betaald, maar dat je wel jouw leveranciers moet betalen. Dan heb je dringend geld nodig om je leveranciers te betalen terwijl je weet dat je het geld van de grote klant nog wel gaat krijgen.
Het kan ook zijn dat je onderneming ‘distressed’ is: dit betekent dat je acute financiele problemen hebt en dat de toekomst van de onderneming aan een zijden draadje hangt. Veel kleine ondernemingen raakten in het begin van de recessie in deze fase. Men had vaak geen buffer opgebouwd om ‘de rit uit te zingen’ toen klanten massaal stopten met orders plaatsen.

Kortom, een zakelijk lening van 50000 euro kan gebruikt worden voor diverse doeleinden; een investering, een overname of het vullen van je liquiditeitsgat is niet ongebruikelijk.

Het advies is om bij diverse kredietverstrekkers offertes aan te vragen. Als ondernemer kan het soms lastig zijn om zonder jaarcijfers aan dit kapitaal te komen, met name bij de banken. Je vergroot je kansen om een zakelijke lening te krijgen voor de zonet genoemde doeleinden als je ook informeert bij online kredietverstrekkers.

[ad#336×280-rechts]