50000 euro lenen om uit de schulden te komen

Zoals we al eerder hebben beschreven zijn er mensen die geld willen lenen voor schulden. 50000 euro lenen om uit de schulden te komen is hierbij een optie. Soms is dit doordat ze verkeerde keuzes hebben gemaakt. Zo is het verhaal van Jan (32 jaar) een voorbeeld. Hij heeft een persoonlijke lening van 30000 euro en een doorlopend krediet van 1500 euro. Daarnaast heeft hij een creditcard schuld van 5000 euro. Als we eens kijken wat Jan per maand kwijt is aan rentekosten, dan zien we het volgende.
De persoonlijke lening kost hem 10,6% rente per jaar. Hij betaalt dus 3180 euro per jaar rente wat neerkomt op 265 euro per maand.
Het doorlopend krediet kost hem 9,6% rente per jaar wat per jaar 1440 euro. Per maand kost dit hem 120 euro.
Voor het rood staan op zijn creditcard betaalt hij 15% rente. Dit komt neer op 750 euro per jaar en 62,5 euro per maand.
Zijn totale rente kosten per maand zijn 447,5 aan rente. En dan hebben we het nog niet over de aflossing die hij elke maand moet voldoen die in totaal rond de 600 euro is. Zijn totale maandlasten aan rente en aflossing stijgen daarom boven de 1000 euro. Dat is een behoorlijke slok op de borrel.

[ad#336×280-rechts]

Jan heeft vervolgens op internet gezocht naar een goedkopere lening waar hij al zijn schulden in kan ‘stoppen’. Hij gebruikt een nieuwe lening voor het samenvoegen van schulden. Het idee is dat je een nieuwe lening afsluit en daarmee je huidige leningen/schulden aflost. De gedachte hierachter is dat je bij je nieuwe lening een bedrag leent wat groter is dan de afzonderlijke leningen die je nu hebt. Omdat je bij deze nieuwe lening een groter bedrag leent kun je vaak een lager rentepercentage krijgen. Dankzij internet kun je veel meer aanbieders van krediet zien en deze met elkaar vergelijken. Hierdoor kun je een veel goedkopere lening vinden.

In het voorbeeld van Jan heeft hij op internet een persoonlijke lening gevonden met 7,2% rente. Hij betaalt hiermee 3600 euro rente per jaar en 300 euro per maand. Als we dit vergelijken met zijn huidige leningen dan scheelt dit hem 147,5 euro per maand.
Daarnaast kan hij deze lening flexibeler aflossen; zijn totale aflossing is nu 417 euro per maand terwijl dit eerst 600 euro per maand was. Kortom, de maandlasten voor Jan zijn van 1047,5 per maand gegaan naar 717. Hij moet nog steeds een redelijk bedrag per maand betalen voor de lening, maar omdat hij een nieuwe goedkopere lening heeft afgesloten zijn zijn maandlasten aan de lening met 30% gedaald.

Dit voorbeeld geeft aan dat je met een lening van 50000 euro door slim op internet een goedkopere totaallening af te sluiten je de maandlasten aanzienlijk kunt verlagen. Een lening voor schulden kan dus een optie bieden om je weg naar het aflossen van je schulden draaglijker te maken.

Hoe kun je aan 50000 euro komen ondanks schulden?

[ad#336×280-rechts] De afgelopen jaren zijn er dankzij internet veel meer kredietverstrekkers bijgekomen naast de bekende Nederlandse banken. Het voordeel is dat deze online partijen vaak flexibeler zijn voor nieuwe klanten. Bij de grote banken wordt je vaak met schulden gelijk afgewezen, terwijl je bij sommige online aanbieders wel serieus wordt behandeld.

Kortom, wees geen dief van je eigen portemonnee en verlaag je maandlasten door je schulden samen te voegen.